U trendu

Putničko pristanište na Savi u Šapcu biće izgrađeno do 2023.

ŠABAC – Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović obišao je danas lokaciju na kojoj će biti izgrađeno putničko pristanište u Šapcu i najavio da će radovi biti završeni do kraja 2022. godine.

Perović se sastao sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem i razgovarao o realizaciji projekta međunarodnog putničkog pristaništa u tom gradu, saopštila je Agencija za upravljanje lukama.

„Agencija je prepoznala poslovne i turističke potencijale Šapca. Ovo je drugi grad na Savi koji ćemo otvoriti za međunarodni rečni putnički saobraćaj. Na taj način približićemo turistima mogućnosti koje nudi reka Sava ali i podstaći uspostavljanje linijskog saobraćaja između Šapca i Sremske Mitrovice“, naveo je Perović.

Kazao je da će u narednom periodu biti uložena sredstva u tehničku dokumentaciju i izgradnju infrastrukture pristaništa.

„Očekujemo da će pristanište biti završeno do kraja iduće godine, kako bismo ga pustili u operativan rad u sezoni 2023. Pored toga, intenziviraćemo saradnju sa gradskim rukovodstvom jer želimo da Šabac postane posećena nautička destinacija“, naglasio je Perović.

Dodao je da je Agencija započela definisanje mreže marina na Dunavu i Savi i da će Šabac zahvaljujući svojim prirodnim odlikama i kulturno – istorijskim znamenitostima biti razmatran kao jedna od mikrolokacija.

Gradonačelnik Aleksandar Pajić rekao je da poseta Agencije važna jer postoji zajednička volja za razvojem nautičkog turizma na Savi. „Završetkom planirane putne infrastrukture i otvaranjem međunarodnog putničkog pristaništa možemo slobodno reći da će Šabac postati grad budućnosti“, naveo je Pajić.

Predstavnici Agencije i grada obišli su lokaciju budućeg pristaništa i istakli da će najavljeni projekat unaprediti lokalni turizam i ekonomiju.

Agencija će nastaviti sa investiranjem u izgradnju međunarodnih putničkih pristaništa u Srbiji, a realizacija tih značajnih infrastrukturnih projekata doprineće nastavku uspešnih nautičkih sezona i promovisanju naše zemlje stranim turistima, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.