U trendu

Raditi u Google kompaniji je daleko od snova

Dobiti posao u Google kompaniji mnogima je san. Priče o sjajnim platama, fenomenalnoj ekipi, odličnim uslovima rada, fleksibilno radno vreme, igraonice u zgradama i njihove kantine učinili su da Google postane prvi na listi želja svakoga ko želi da uspe u životu.

Ali, raditi u Googleu nije savršeno, kažu njegovi zaposleni. Independent je skupio svedočenja bivših i sadašnjih Googleovih zaposlenih koji na svom poslu imaju probleme, kao i svi obični smrtnici.

„Život ti se svede na jedno veliko G“

Džo Kanela, nekadašnji projekt menadžer Google-a kaže da se njegov život sveo na jedno veliko G. Google hrana, Google uniforma, Google rečnik, Google mobilni telefoni i Google mejlovi. Sve to i malo vremena za bilo šta što nema veze sa njima. Kanela kaže da je najgore od svega saznanje da ljudi žele da budu na tvom mestu, a tebi je svega preko glave.

„Puno kretena je na visokim pozicijama“

Zaposleni svedoče kako su mnogi njihovi nadređeni jako dobri u svom poslu i su zbog toga dobili premeštaj pa su se pokazali kao užasne vođe. „Biti pametan i sposoban ne znači da ćete biti dobar nadređeni svojim kolegama.“

„Moji prijatelji su toliko ljubomorni da me mrze“

„Izgubio sam puno prijatelja nakon što sam počeo da radim u Google- u. To me je povredilo, a pogotovo kada sam shvatio da moj posao nije savršen kako smo mi mislili“, kaže jedan od bivših radnika.

„Iznošenje mišljenja je zabranjeno ako nemaš brojke kao dokaz“

Verovatno se u svakoj kompaniji na svetu kolegijumi vode razgovorima i razmenjivanjem dojmova o određenom projektu, ali ne i u Google-u. Lična mišljenja su zabranjena ukoliko se ne mogu dokazati merenjem i brojkama.

Osećao sam se nedovoljno iskorišćenim i beskorisnim“

Džon Miler svedoči kako je sa svojih 25 godina radnog iskustva radio ono što bi osoba sa dve godine faksa mogla da radi i da ga je to ubijalo.

„Treba ti sve napismeno“

Dogovori ne vrede. Google je preveliki.

„Google je toliko veliki da vas može primiti greškom“

„Kad sam počeo da radim u Google-u, isti dan sam upoznao čoveka koji se zove i preziva kao ja. Ispalo je da je on zbog istog imena greškom dobio posao.“, kaže jedan anonimni zaposleni.

Osim na ovo, oni se žale i na manjak prostora i lošu komunikaciju sa kolegama. Jednostavno, Google je preveliki i tamo rade razni profili ljudi. Mnogi loši menadžeri su tamo napravili sjajne karijere, smatraju zaposleni. Osim što se njihovi životi svode na Google, imaju malo prostora za rad, ne izražavaju svoju kreativnost na način koji bi hteli i jednostavno, ni oni ne rade savršen posao, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar