U trendu

Radnici Falk Ist-a odbili ponudu menadžmenta i odlučili da nastave štrajk

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su danas saopštili da su radnici kompanije „Falk Ist“ iz Knjaževca odlučili da posle današnjih neuspešnih pregovora s menadžmentom o povećanju zarada nastave štrajk, započet 2. juna.

Uprava te fabrike obuće je posle tri sata pregovora ipak odbila da ispuni zahteve radnika za povećanje zarade za deset odsto, stimulacije sa 2.000 dinara na 5.000 dinara i toplog obroka sa 150 na 200 dinara.

Rukovodstvo fabrike ponudilo je povećanje zarada od pet odsto i povećanje iznosa za topli obrok. Radnicima je ponuđeno i da se stimulacija poveća sa 2.000 na 3.500 dinara, pod uslovom da se proizvodna sezona završi u predviđenom roku.

„Štrajkački odbor smatra da su postavljeni zahtevi radnika minimalni u odnosu na trenutne uslove rada i tržišne standarde i zbog toga su radnici odlučili da ne odustanu od zahteva“, navedeno je u saopštenju „Sloge“, koja je reprezentativni sindikat u toj fabrici.

Radnici su, kako je saopšteno, razočarani što je manjinski akcionar jutros napustio fabriku i nije učestvovao u pregovorima, čime je, kako je navedeno, pokazao nepoštovanje prema socijalnim partnerima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar