U trendu

Radnici Goše odlučili da štrajkuju do 5. maja kada očekuju posetu Vučića

Radnici Fabrike šinskih vozila „Goša“ odlučili su da štrajkuju do 5. maja kada očekuju novu posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Štrajkačkog odbora u Goši Milan Vujčić rekao je da novi generalni direktor tog preduzeća Milutin Šćepanović nije ispunio zahtev radnika da im se isplati po 100.000 dinara.

Šćepanović je rekao „da ga nismo dobro razumeli“ i da on „kad potpiše nešto ne mora da znači da to mora i da se sprovede“, rekao je Vujčić novinarima.

Milan Vujčić rekao je da su predstavnici Štrajkačkog obora sa novim generalnim direktorom Milutinom Šćepanovićem juče razgovarali, kao i sa ministrima Aleksandrom Vulinom i Goranom Kneževićem.

Generalni direktor Goše Milutin Šćepanović predložio je rešenje za prevazilaženja trenutne situacije, koje je danas saopšteno radnicima. Oni su jednoglasno doneli odluku da se štrajk nastavi do 5. maja kada će ponovo doći u fabriku Aleksandar Vučić.

„Još 18. aprila sa našim novim direktorom razgovarali smo i jedan zahtev bio je da se radnicima isplati po 100.000 dinara. Očekivali smo, da se taj novac isplati i da rešavamo druge stvari u hodu ali tražena i dogovorena isplata je izostala“ rekao je Vujčić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.