Radnici Goše: Protest ispred Vlade Srbije nije bio politički, već radnički i socijalni skup

Predsednik štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić izjavio je danas da protest koji su radnici te fabrike šinskih vozila iz Smederevske Palanke održali ispred Vlade Srbije nije bio politički već radnički i socijalni skup.

Vujičić je za agenciju Beta rekao da je on tokom jučerašnjeg protesta u Beogradu više puta ponovio da to nije politički skup, ali da, kako je rekao „niko nije imao volje da ga sasluša“.

„Zamolio sam sve da ne zloupotrebljavaju skup u političke svrhe, jer je to samo radnički i socijalni skup“, kazao je Vujičić povodom današnjeg saopštenja Ministarstva privrede koje je ocenila da je protest radnika Goše ispred Vlade Srbije bio politički skup i da su predstavnici zaposlenih u toj fabrici odbili razgovore koji bi doveli do rešavanja problema.

Vujičić je istakao da nije mogao da kontroliše ko će prisustvovati protestu radnika Goše u Beogradu.

Govoreći o stanju u kojem su zatekli fabriku kada su se vratili sa protesta jer su izvršitelji plenili imovinu na osnovu presuda radnika koji su sudski tražili naplatu zaostalih zarada, Vujičić je rekao da je odneto mnogo opreme.

„Otvorili su i magacin i uzeli mnoga postolja koja su dosta vredna, a odneli su ih kao staro gvoždje“, rekao je Vujičić.

Dodao je da su policiji i izvršiteljima pomagali radnici susedne fabrike Goša FOM da svojim viljuškarima prenesu opremu.

On je najavio da će radnici Goše sutra održati protest ispred zgrade opštinske uprave u Smederevskoj Palanci, a da su spremni da posle 1. septembra ponovo dodju u Beograd ako do tada ne bude nadjeno rešenje za njihove probleme.

Zaposleni u Goši su u generalnom štrajku od 28. marta ove godine zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je fabriku početkom marta ove godine prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.