U trendu

Radnici izdvojenih preduzeća traže povratak pod okrilje EPS

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) o problemima sa kojima se suočavaju zaposleni u izdvojenim preduzećima EPS-a, „Autotransport Kostolac“, PD „Prim“ d.o.o. Kostolac i PD „Georad“ DMRNO.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, radnicu su zabrinuti za budućnost kompanija, plate su znatno niže nego pre izdvajanja, postoje veliki problemi s menadžmentom, a upitna je budućnost firmi, s obzirom na pad ukupne vrednosti preduzeća.

Oni su, takođe, zatražili da se vrate pod okrilje EPS-a.

Mihajlovićeva je rekla da će Ministarstvo rudarstva i energetike pružiti maksimalnu pomoć u okviru svojih nadležnosti, a najavila je i zajednički sastanak s Ministarstvom privrede.

„Imali smo sastanak i sa sindikatom zaposlenih u EPS-u, napravićemo analizu izdvojenih preduzeća, a u tome će nam biti potrebna saradnja sa svim sindikatima, kao i sa upravom izdvojenih preduzeća i Elektroprivrede Srbije. Iniciraćemo i sastanak s Ministarstvom privrede o dosadašnjem radu i planovima za budućnost izdvojenih preduzeća“, istakla je Mihajlovićeva.

Predstavnici ASNS-a zahvalili su na saradnji koju imaju sa potpredsednicom Vlade i Ministarstvom rudarstva i energetike i izrazili nadu da će ona biti na visokom nivou i u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.