Radnici Zenicatransa počeli štrajk glađu

SARAJEVO – Grupa od dvadesetak radnika JKP „Zenicatrans – prevoz putnika“ danas je u holu Autobuske stanice u Zenici počela štrajk glađu koji planiraju da nastave dok se ne ispuni njihov zahtev da preduzeće bude spaseno.

Odluka o stupanju u štrajk glađu doneta je nakon sedam dana blokade autobuske stanice koja nije dala nikakve rezultate.

Predsednik Sindikata preduzeća Huso Sarvan izjavio je da je štrajku dobrovoljno pristupilo dvadesetak radnika, među kojima su i demobilisani borci, ratni vojni invalidi i osobe na insulinu, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

„Ljudi su spremni da daju život, a štrajk može prekinuti samo Hitna pomoć koja će nas odvesti sa stanice. Za sada ćemo samo piti vodu, a ako niko ništa ne preduzme, odustajemo i od toga“, kazao je Sarvan.

Poreska uprava FBiH juče je odblokirala račun „Zenicatransa“, nakon što je dogovoreno izmirivanje duga Rudnika mrkog uglja Zenica prema preduzeću, ali radnici se nisu vratili na posao, tražeći bolje uslove rada i stabilno poslovanje.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović tražio je angažovanje policije u deblokadi autobuske stanice, ali je policija tokom jučerašnjih razgovora sa Sindikatom zatražila samo da se uklone autobusi koji ometaju bezbednost saobraćaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.