U trendu

Radnicima u tehnologiji Pošte Srbije plate od novembra veće 10 odsto

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović potpisao je danas, u ime Vlade Srbije, Aneks kolektivnog ugovora sa vršiocem dužnosti direktora Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem kojim se obezbeđuje povećanje plata svim zaposlenima u tehnologiji u iznosu od 10 odsto od 1. novembra ove godine.

Potpis na taj dokument stavili su i predstavnicima dva reprezentativna sindikata, Slavko Novakov (Sindikat PTT Srbije) i Goran Stefanović (Sindikat „Radnik“), a potpisivanju je prisustvovao predsednik Nadzornog odbora Boriša Šarenac.

Taj aneks je jedna od tačaka sporazuma koji je predsednica Vlade Ana Brnabić potpisala 15. novembra sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata, direktorom i predsednikom Nadzornog odbora Pošte Srbije, što je bio uslov da se prekine obustava rada u tom javnom preduzeću, navodi se u saopštenju Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Svim radnicima, izuzev rukovodstva, isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od 20.000 dinara.

Vladina Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje je dala saglasnost Pošti Srbije za prijem u radni odnos na neodređeno vreme 232 radnika.

Dodatno povećanje plata radnike u tehnologiji očekuje 1. januara 2024. i iznosiće 10 odsto. Takođe, uvećanje plata svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, biće 10 odsto, počevši od 1. januara 2024.

Za zaposlene koji su prekinuli obustavu rada će umanjeni putni troškovi i umanjena zarada za dane koji su proveli u obustavi rada biti isplaćeni sa sledećim obračunom putnih troškova i zarade 12. decembra, odnosno 15. decembra ove godine.

„Radi praćenja rezultata rada Pošte Srbije uvedeni su sastanci rukovodstva ovog preduzeća, sindikata i predstavnika resornog ministarstva“, rekao je Jovanović i dodao da očekuje od ovog preduzeća dalji rast usluga, nove usluge i nove korisnike kako bi se rastom prihoda omogućilo i novo povećanje zarada tokom 2024.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar