U trendu

Rajfajzen Rusija ce nastaviti rad bez obzira na odluku Beča

MOSKVA – Rajfajzen banka Rusija namerava da nastavi sa poslovanjem kakva god bila odluka austrijske bankarske grupe Rajafajzen Bank Internešenal (RBI) o učešću u kapitalu ruskog zajmodavca, saopštila je pres služba ruske banke.

Mediji su prethodno izvestili da RBI razmatra strateške opcije o budućnost Rajfajzen banke Rusija, uključujući „pažljivo vođen izlazak“ iz kapitala ruske podružnice zbog situacije u Ukrajini.

„Rajfajzen banka će nastaviti da posluje na ruskom tržištu bez obzira na format učešća RBI grupe u njenom kapitalu. Osim toga, trenutno se razmatra revizija učešća RBI u kapitalu kao poslednja mera, pri čemu nisu donete bilo kakve posebne odluke“, navodi se u saopštenju pres službe ruske banke, prenosi Tas s.

Dalje se dodaje da sigurnosna margina (bankarski mehanizam zaštite od rizika) omogućava banci „da se oseća sigurno u bilo kakavoj kriznoj situaciji“.

„Nastavićemo da pružamo usluge svim našim klijentima u Rusiji, kao jedna od najpouzdanijih banaka u zemlji“, poručili su iz Rajfajzen banke Rusija.

Rajfajzen banka, podružnica jedne od najvećih austrijskih bankarskih grupacija RBI, posluje u Rusiji od 1996. godine, i deseti je najveći kreditor po obimu aktive među ruskim kreditnim organizacijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar