U trendu

Rano je govoriti o ceni beogradskog metroa

BEOGRAD – Cena izgradnje metroa u Beogradu zavisiće od ugovora koji budemo potpisali sa izvođačem, sada je preuranjeno da o tome pričamo, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, nakon sastanka sa članovima Američke privredne komore u Srbiji (AmĆem).

„Posle 51 godine prazne piriče o metrou, ulazimo u fazu početka radova na metrou. Ovaj projekat nam ne donosi političku korist, jer će svoje najveće saobraćajne i građevinske koristi doneti za 10 godina. Prema razgovoru sa inženjerima iz ‘Ežisa’, to će biti najbolji metro na svetu u ovom trenutku, a kolika će biti njegova cena zavisiće od ugovora koji budemo potpisali. Sada pričati o tome je zaista preuranjeno i bilo bi do kraja neodgovorno“, rekao je Momirović.

On je na taj način odgovorio na pitanje Televizije N1 zašto će Beograđane kilometar metroa koštati preko 100 miliona evra, a stanovnike Sofije je koštao 45 miliona.

Momirović je dodao kako Vlada u izgradnju metroa ulazi s namerom da je završi i konstatovao da građani to razumeju i zato pružaju podršku projektu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.