U trendu

RAS predstavio programe podrške privredi

BEOGRAD – Predstavnice Razvojne agencije Srbije (RAS) pružile su detaljne informacije o programima podrške za nabavku opreme, ulasku u lance dobavljača multinacionalnih kompanija i programima nefinansijske podrške privrednicima, na danas održanom „Danu otvorenih vrata preduzetnika“ Privredne komore Srbije.

Dubravka Živković iz RAS-a istakla je da vlada veliko interesovanja za program podrške za nabavku opreme koji je otvoren pre dve nedelje.

Podsetila je da je za podršku po ovom programu opredeljeno 1,55 milijardi dinara i pozvala zainteresovane da se što prijave.

Program preko koga se nabavlja nova oprema je uz učešće od pet procenata dok je 25 posto bespovratna podrška a 70 procenata pokrivaju povoljni krediti.

Kako je objasnila mogući iznos podrške zavisi od broja zaposlenih u firmi a sa dobijanjem sredstava preuzima se obaveza da se ne smanjuje broj zaposlenih.

Olja Pavlović iz RAS rekla je da je trenutno u proceduri dijagnostika prijava podnetih po drugom prošlogodišnjem pozivu za podršku ulasku u lance dobavljača multinacionalnih kompanija.

Dodala je da se novi poziv može očekivati već za mesec dana.

Govoreći o programima nefinansijske podrške koji obuhvataju savetovanje i mentoring Ivana Tasić iz RAS-a istakla je da je za takvu podršku ove godine stiglo 269 prijav i najavila da će odluka o dodeli paketa podrške biti objavljena krajem aprila.

Javni poziv za program nefinansijske podrške preko mentoringa vredan pet miliona dinara ona je najavila za polovinu jula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar