U trendu

Rast Udruženja CarGo – veća izdvajanja za dobročinstvo

BEOGRAD – Predsednik Udruženja građana “CarGo”, Aleksandar Vučić, susreo se sa prvom grupom dece iz regiona koja borave u Beogradu na tradicionalnom humanitarnom „Kampu prijateljstva“ u organizaciji manastira Hilandar i poručio im da je CarGo uvek tu za njih i za sve ljude kojima je pomoć neophodna.
„Verujemo u inovacije koje pokreću društvo. Ali, isto verujemo da je naš poziv humanost. Zato, koristim priliku da se pred vama obavežem, kao i pred članovima našeg Udruženja, da ćemo izdvajati sve više za humanitarne aktivnosti. Dakle, rast Udruženja CarGo znači veća izdvajanja za dobročinstvo“, rekao je Vučić.

Kako se navodi u saopštenju Udruženja, Vučić je prvoj grupi od oko 170 dece uručio poklone tokom poslednjeg dana boravka u Studentskom odmaralištu na Avali, a deca su u znak zahvalnosti pripredila priredbu.
„CarGo, kao i svi naši članovi, veruje u humanost, dok neki drugi veruju u ratove na ulicama Beograda. Ali, nećemo trošiti reči na njih, već želimo da pošaljemo poruku humanosti. CarGo želi da bude stub humanosti kao što je Hilandar bio kuća dobročinstva kroz svoju bogatu istoriju“, kazao je Vučić.

Dodao je da je misija tog Udruženja humana i bolja Srbija i da im je cilj da svojim primerom inspirišu i ostala udruženja i kompanije jer, kako je rekao, „samo ujedinjeni možemo da postignemo ovu veliku misiju“.

Vučić se zahvalio Hilandaru na pozivu i izrazio nadu da će i sledeće godine CarGo biti u mogućnosti da pomogne u ovoj, ali i brojnim drugim humanitarnim akcijama, kako bismo zajedno obradovali što više dece.
Humanitarnu akciju tradicionalno organizuje manastir Hilandar, a generalni pokrivitelj ovogodišnje akcije je Udruženje građana „CarGo“ koje je zahvaljujući sredstvima kompanije CarGo Tehnolodžiz, pokrilo troškove smeštaja dece i prevoza do Beograda i obratno.
Kroz kamp će proći 350 dece uzrasta od sedam do 14 godina i još 150 volontera, pratilaca, vodiča i medicinskih radnika koji će u nekoliko grupa obići mnoge znamenitosti Beograda, kulturne institucije i muzeje, a van Beograda će posetiti i Oplenac, manastire Ravanicu i Manasiju, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.