U trendu

Razvoj meteorološkog turizma u Kini

Meteorološki turizam u Kini kontinuirano raste poslednjih godina i održaće brz trend rasta u narednim godinama, formirajući novo turističko tržište, navodi se u izveštaju objavljenom na konferenciji koja je 20. decembra završena u provinciji Henan u centralnoj Kini.

 

Brzi razvoj meteorološkog turizma u Kini, kako prenosi Sinhua, prvenstveno je posledica sve veće potražnje javnosti za jedinstvenim meteorološkim iskustvima i kontinuirane inovacije i unapređenja turizma, navodi se u izveštaju o razvoju meteorološkog turizma koji je objavio Kineski meteorološki institut za razvoj turizma na dvodnevnoj Drugoj kineskoj konferenciji o razvoju industrije meteorološkog turizma.

U izveštaju se navodi da će kineska industrija meteoroloških usluga premašiti 300 milijardi juana (oko 42 milijarde americkih dolara) do 2025. godine.

„Prelep izlazak sunca, velicanstvena oluja sa grmljavinom, zvezdano nebo, led i sneg, kamen i prašuma su sve meteorološki turistički resursi“, rekao je Ću Ja, generalni sekretar Kineskog udruženja meteoroloških službi.

Meteorološki turistički resursi su široko podeljeni u tri kategorije. Prva kategorija su resursi vremenskih pejzaža kao što su oblaci, kiša, sneg, svetlost i retki astronomski fenomeni. Druga kategorija su klimatski i ekološki resursi kao što su očuvanje zdravlja u vezi sa klimom, iskustvo i paleoklimatski relikti. Treća kategorija su humanistički meteorološki resursi kao što su meteorologija i istorija, predeli koje je napravio čovek i objekti i zgrade koje je napravio čovek.

….

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar