U trendu

RCC: Počele nominacije za Ženu preduzetnicu godine sa Zapadnog Balkana za 2022.

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas da su počele nominacije kandidatkinja za dodelu priznanja Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana za 2022. godinu.

RCC je pozvao sve zainteresovane da do 28. februara nominuju ženu preduzetnicu godine u jednoj ili više kategorija – žena ekološka preduzetnica, kreativna žena preduzetnica, žena preduzetnica u turizmu, Romkinja preduzetnica, žena startup preduzetnica i mlada žena preduzetnica.

„Sigurna sam da svi vi znate barem jednu, ako ne i mnogo više neverovatnih žena, vašu majku, sestru, prijateljicu, partnerku ili poznanicu koja je preduzetnica i koja zaslužuje da dobije priznanje za sve što je uradila“, saopštila je Majlinda Bregu.

Ona je dodala da je namera inicijative da oda „skromno priznanje hrabrim i snažnim ženama koje su se usudile da se bore protiv stereotipa i donesu promene“ i da je doprinos žena preduzetnica je ključan za napredak Zapadnog Balkana.

RCC je prošle godine ustanovilo dodelu priznanja Žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana u okviru svog programa ekonomskog osnaživanja žena u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024. godine.

Manje od 22 odsto preduzetnika sa Zapadnog Balkana su žene i zbog toga je promocija priča uspešnih žena preduzetnica iz regiona od velike važnosti, navodi RCC i dodaje da je ekonomsko osnaživanje žena od ključnog značaja za oporavak i otpornost, kao i za veći ekonomski rast.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.