U trendu

Regionalna konferencija o faktoringu u CIE sutra u Begradu

BEOGRAD – Regionalna konferencija o faktoringu u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi okupiće sutra u Beogradu više od 120 eksperata iz preko 20 evropskih zemalja koji će razmotriti trenutno stanje i trendove u ovoj industriji.

Učesnici skupa, koji je namenjen kako pružaocima usluga faktoringa, tako i potencijalnim korisnicima, imaće priliku da razgovaraju o novim izazovima, razvoju proizvoda i tržišta, kao i da uspostave nove poslovne kontakte u regionu, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Konferenciju će otvoriti Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda PKS, a o prednostima faktoringa govoriće Filip Šanović, pomoćnik ministra finansija, i Piter Mulroj (Peter Mulroy), generalni sekretar globalne faktoring mreže „Factors Ćain International“ (FCI).

Faktoring industrija pospešuje i olakšava malim i srednjim preduzećima da plasiraju proizvode na domaće i međunarodno tržište, a istovremeno im obezbeđuje i neophodna obrtna sredstva.

Ovakav vid finansiranja postoji već 60 godina u zemljama Evropske unije i Amerike, ali se poslednjih godina ubrzano razvija i u našem regionu.

Konferencija u Beogradu ima veliki značaj u pogledu razmene iskustava eksperata, upoznavanja sa novim oblicima finansiranja, kao i napretka IT industrije koja prati ovu oblast, napominju iz PKS.

Na skupu će biti reči i o razvoju ekonomija regiona, pravnoj regulativi, kreditnom osiguranju, lancu finansiranja dobavljača, uticaju FinTeć na dalji razvoj faktoringa i drugih finansijskih usluga.

Konferenciju organizuje FCI – globalna mreža vodećih faktoring kompanija u svetu, u saradnji sa Sekcijom za razvoj faktoringa Udruženja finansijskih institucija PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar