U trendu

Regionalni sajam Energetika otvara se sutra u Beogradu

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otvoriće u utorak, 23. novembra regionalni sajam „Energetika“ koji će do 25. novembra trajati na Beogradskom sajmu.

Sajam energetike je najveći godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, i energetske efikasnosti i rudarstva.

„Energetika“ koja se održava po 16. put je regionalni integrativni predvodnik u povezivanju svih segmenata i faktora energetskog sektora u regionu i ovom delu Evrope uopšte, navodi se u pozivu.

Programsku okosnicu sajma čine proizvodnja i eksploatacija, obogaćivanje, distribucija, transport, skladištenje ili neposredno korišćenje i postojećih i potencijalnih prirodnih resursa i izvora energije.

Sajam afirmiše i naučno-istraživački rad, pametne tehnologije, uštedu energije, energetsku efikasnost, obrazovnu podršku kao i sve druge oblasti koje su deo energetskog temelja i pokretač celokupnog privrednog i javnog života Srbije i regiona.
Pokrovitelj Sajma energetike je Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije, ulaz je besplatan uz obavezno pridržavanje antiepidemijskih mera.

Istovremeno na Beogradskom sajmu trajaće i 17. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair koji će sutra otvoriti ministarka rada Darija Kisić Tepavčević.

Treća sajamska manifestacija koja će teći uporedo je 42. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu koji će otvoriti Sandra Dokić pomoćnik ministra u Ministarstvu zaštite životne sredine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar