U trendu

Reklamacije EPS-u samo pismeno ili na šalterima

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na svakom računu.

Prigovori mogu da se upute i pisanim putem na adresu naznačenu na prednjoj strani računa, ili lično na šalteru, na istoj adresi, a rok za prigovor je osam dana.

Na svakom računu, kako se navodi, naveden je i broj telefona na koji kupac, u zavisnosti od mesta stanovanja, može da se javi u vezi sa pitanjima koja ga interesuju.

EPS naglašava da je prema informacijama prikupljenim iz svih elektrodistribucija, procenat očitanih brojila u Srbiji 96,11 odsto, a broj reklamacija na decembarske račune ne izlazi iz prosečnih okvira i u Beogradu je primljeno manje od 0,1 odsto reklamacija.

Sve nepravilnosti koje su uočene na decembarskim računima za električnu energiju , kako se dodaje, biće savesno i odgovorno ispitane, svaki slučaj će biti pojedinačno razmotren i nijedan kupac kod kojeg se utvrdi nepravilnost u očitavanju neće biti oštećen.

„Sa pojačanom kontrolom očitavanja stanja brojila za januar biće ispravljene sve eventualne greške koje su načinjene u čitanju za decembar. Na taj način u računu za januar, koji će kupci dobiti u februaru, biće utvrđena potpuno tačna stanja“, piše u saopštenju.

EPS naglašava i da je u toku unutrašnja kontrola sprovođenja očitavanja, a posle istrage svi za koje se utvrdi da nisu poštovali proceduru biće smenjeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)