U trendu

Rekonstrukcija pruge Niš – Zaječar počinje u aprilu

BEOGRAD – Radovi na rekonstrukciji pruge Niš – Zaječar počeće u aprilu, najavio je danas generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić.

Podsetio je da su na toj pruzi kod Svrljiga nedavno iskliznule dve cisterne privatnog operatera.

„Infrastruktura železnice Srbije u aprilu će početi sa prvom rekonstrukcijom pruge Niš – Zaječar od kako je ona napravljena. A da je to neophodno, svedoči i taj vanredni događaj „, rekao je Jevtić, saopštilo je to preduzeće.

Kako kaže, reč je o jednoj od najlepših evropskih pruga, sa 54 mosta i 32 tunela, rekao je Jevtić.

Takođe, on je rekao povodom najavljenih vremenskih neprilika za naredne dane da se železnički saobraćaj u Srbiji u zimskim uslovima odvija potpuno bezbedno, kao i da se za to stara oko 900 zaposlenih u Infrastrukturi železnice Srbije, koji su svakodnevno angažovani na čišćenju i održavanju železničke infrastrukture.

„Pored toga, imamo 15 mobilnih ekipa za hitne intervencije, šest posebnih ekipa sa mehanizacijom i dve ekipe specijalizovane za održavanje kosina, koje su spremne da u uslovima velikih vremenskih neprilika brzo i u najkraćem roku reaguju“.

Svim aktivnostima za rad u zimskih uslovima upravlja Centralni operativni štab Infrastrukture železnice Srbije, koji dežura neprekidno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.