U trendu

Rekonstrukcija putnog prelaza Kolari od danas do 25. jula

BEOGRAD – Rekonstrukcija putnog prelaza Kolari, na pruzi Jajinci – Mala Krsna, obavljaće se od danas do do 25. jula i u tom periodu prelaz će biti zatvoren za drumski saobraćaj.

Rekonstrukcija putnog prelaza Kolari obavlja se u okviru rekonstrukcije i modernizacije 68,8 kilometara pruge Jajinci – Mala Krsna, koja obuhvata zamenu šina, pragova i kontaktne mreže, kao i građevinsko uređenje 31 putnog prelaza na ovoj deonici.

Putni prelaz Kolari nalazi se na ukrštanju pruge Jajinci – Mala Krsna sa državnim putem Kolari – Selevac – Smederevska Palanka, na jednoj od tri denivelisane saobraćajne petlje kojima se može stići do Smedereva.

Tokom trajanja radova na rekonstrukciji putnog prelaza Kolari, drumski saobraćaj će se odvijati prema projektu privremene saobraćajne signalizacije, koji je uradio Saobraćajni institut CIP, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Prema tom projektu, tokom rekonstrukcije na putnom prelazu Kolari, drumski saobraćaj između Beograda i Niša odvijaće se na preostale dve saobraćajne petlje Vodanj i Smederevo.

Radove na putnom prelazu Kolari izvodi preduzeće Energoprojekt Niskogradnja, a u okviru rekonstrukcije pruge Jajinci – Mala Krsna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.