U trendu

Rekordni rezultati Er Srbije u oktobru

BEOGRAD – Sa više od 250.000 putnika prevezenih tokom oktobra Er Srbija duplirala je prošlogodišnji rezultat, saopšteno je danas iz nacionalne avio-kompanije.

Putnici su prevezeni u redovnom i čarter saobraćaju sa preko 2.815 letova i tako je gotovo dostignut rezultat iz rekordne 2019. kada je bilo 2.907 letova tokom oktobra.

Na čarter-letovima je zabeleženo povećanje broja putnika za 97,6 odsto u odnosu na oktobar 2019. godine.
„Od početka godine, preko matičnog aerodroma u Beogradu i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, srpska nacionalna avio-kompanija prevezla je više od 2.300.000 putnika“, navodi Er Srbija.

Direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić rekao je da ta kompanija teži da putnicima pruži uslugu zbog koje će uvek biti na prvom mestu pri izboru avio-kompanije sa kojom će leteti.

„Rezultati koje ostvarujemo tokom 2022. godine pokazuju da putnici vole da lete sa nama. U prvih deset meseci prevezli smo preko dva miliona putnika, što je skoro milion putnika više u odnosu na isti period prošle godine“, izjavio je on.

Rupić je najavio da će zimska sezona biti iskoristićena za osnaženje flote i pokretanje letova do novih destinacija.

U zimskoj sezoni, koja je počela krajem oktobra, Er Srbija će 9. decembra početi da leti u Kinu, a planiraju se i nove destinacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.