U trendu

Rekordnih 100.000 gostiju na Zlatiboru za četiri praznična dana

Na Zlatiboru je 100.000 turista bilo tokom četiri praznična dana povodom Nove godine po proceni Turističke orgnanizacije u Čajetini.

„Prema procenama naše turističke orgnanizacije, u brojnim sadržajima i na otvorenom i u restoranima i hotelima boravilo je 100.000 gostiju, što je rekord u savremenom bavljenju turizmom na Zlatiboru“, piše u saopštenju opštinske uprave Čajetine.

Tražilo se mesto više u privatnom smeštaju jer su svi hotelski kapaciteti odavno bili rezervisani.

„To potvrđuje opredeljenje definisano dugoročnom strategijom razvoja turizma na našoj planini da se smeštajni i zabavni sadržaji nalaze u centralnom delu naseljenog mesta Zlatibor, na dva odsto teritorije opštine Čajetina, a da na preostalih 98 odsto turisti mogu da uživaju u lepotama nedirnute prirodne sredine“, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Dodao je da će prvi radni dan u 2024. godini za mnoge opštinske službe biti veoma aktivan, jer se, po najavama meteorologa, već narednih dana očekuju prve veće snežne padavine u ovoj zimskoj sezoni.

Stamatović je podsetio da je u drugoj polovini prošle godine obnovljen i modernizovan vozni park lokalnog komunalnog preduzeća, tako da posetioci i stanovnici Zlatibora mogu biti sigurni da će svi putevi biti prohodni u najkraćem mogućem vremenu od početka padavina.

„Hvala svima što verujete u nas i što ste nam ovom rekordnom posetom na Zlatiboru ukazali poverenje da smo na pravom putu“, rekao je Stamatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar