Reno još bez odluke o udruživanju sa Fijatom

PARIZ – Francuski Reno odložio je odluku o udruživanju sa italijanskim Fijat Krajsler Automobilima (FCA), a koja bi mogla da preoblikuje globalnu autoindustriju, piše AP.

Dogovor još uvek izgleda verovatan, ali se u utorak suočio s novim kritikama vodećih sindikata Renoa i pitanja svog japanskog partnera Nisana.

Francuska vlada, koja ima 15 odsto udela u Renou, takođe postavlja uslove za dogovor, uključujući garancije za zaposlene kao i da operativno sedište bude u Francuskoj, navodi AP.

Odbor Renoa sastaće se ponovo u sredu uveče kako bi nastavio da „razmatra sa zainteresovanošću“ predlog Fijata o udruživanju, naveo je francuski proizvođač automobila u saopštenju.

Sastanak o dogovoru u utorak završen je bez zaključka.

Kompanija nije objasnila zašto, ali zvaničnik francuske vlade kaže da članovi odbora ne žele da „hrle“ ka dogovoru i da traže saglasnost o svim delovima potencijalnog spajanja.

Taj francuski zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je za AP da još uvek treba ispuniti uslove koje je izneo francuski ministar finansija.

Dogovor o spajanju doneo bi obema kompanijama uštedu od pet milijardi evra, ali radnici strahuju da bi moglo doći do otupštanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.