Reprezent najušpešnija PR agencija u 2019. godini

BEOGRAD – Agencija Reprezent komunikejšn (Represent Communications) po poslovnom prihodu u 2019. godini bila je najuspešnija agencija za komunikacije i odnose sa javnošću u Srbiji, objavila je danas Marketing mreža.

Kako prenosi portal BIZLife, prema rezultatima istraživanja Marketing mreže, Reprezent je prošle godine imao rast prihoda od 11,4 posto i rast dobiti od 18,4, posto pa je po neto dobiti na sedmom mestu.

Ova agencija je u istom periodu uvećala svoj tima za 13,3 posto, navodi se u istraživanju u okviru studije Ejdžensi Riport (Agency Report).

Po poslovnom prihodu, na drugom mestu je agencija Fjužn Komunikejšn (Fusion Communications) koja je bolje rangirana za dva mesta u odnosu na 2018. godinu.

Poslovni prihod ove agencije uvećan je za 34,2 odsto, dok je neto dobit opala za 359,9 odsto, dok je agencija tim uvećala za 6,6 odsto.

Treća po poslovnom prihodu i četvrta po neto dobiti je agencija Red komunikejšns (Red Communications) koja je zabeležila rast prihoda od 7,1 odsto i rast dobiti od 74,7 odsto.

Na top listi agencija za komunikacije i odnose sa javnošću po poslovnom prihodu slede Nju medija tim ( New Media Team), Olaf i Mekatir (Olaf&McAtter), i Rajt (Right).

Prošle godine osnovane su i tri nove agencije, jedna od njih je i agencija MAJO Public, u vlasništvu Jovane Joksimović i Manje Grčić, koja je osnovana polovinom prošle godine na devetom je mestu po poslovnom prihodu i na prvom mestu po neto dobiti sa 35,4 miliona dinara.

U Agenciji za privredne registre Republike Srbije registrovana je ukupno 41 pravno lice koje se primarno bavi komunikacijama i odnosima s javnošću.

Ukupan poslovni prihod agencija za komunikacije i odnose s javnosću u 2019. porastao je za 18,4 odsto, a neto dobit za čak 78,2 odsto.

Broj zaposlenih u agencijama za komunikacije i odnose s javnošću veći je za 8,11 odsto, a u 2019. godini iznosio je 240.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.