U trendu

Resenje o porezu na imovinu za NS u bilo kojoj posti u SRB

NOVI SAD – Novosađani mogu da preuzmu rešenje o porezu na imovinu za fizička lica u bilo kojoj pošti u Srbiji, saopštila je Pošta Srbije.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević obišao je danas sa članicom Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Grada Novog Sada Adrijanom Mesarović poštu 21107 Novi Sad u Bulevaru patrijarha Pavla 83, povodom nove usluge Gradske poreske uprave Novog Sada u saradnji sa Poštom Srbije.

Počev od 27. jula nova usluga omogućava fizičkim licima koja su poreski obveznici Gradske poreske uprave Novi Sad da uz važeću ličnu kartu besplatno preuzmu kopiju rešenja o utvrđenom porezu na imovinu na šalterima pošta na teritoriji Grada Novog Sada, kao i u svim poštama širom Srbije.

To praktično znači da Novosađani, ukoliko se zateknu van svog mesta stanovanja, kopiju rešenja o porezu na imovinu građana mogu da podignu u pošti u bilo kom gradu u kom se trenutno nalaze.

„Integrisane usluge i uvezivanje sa drugim uslužnim preduzećima i ustanovama od značaja za naše građane kada god je to moguće, donosi boljitak u svakodnevnom funkcionisanju, bolji kvalitet života i rada, kao i bolju uslugu kojoj uvek težimo. Preuzimanje poreskih rešenja na šalterima pošta omogućili smo kako bi se smanjili redovi i čekanje, posebno zabeleženi u rokovima za plaćanje poreza“, rekoa je Đorđević.

Kaže da je saradnja sa Gradskom poreskom upravom Grada Novog Sada prva u okviru pilot projekta i da dobra iskustva planiraju da prenesu i na druge gradove, posebno one najveće.

U nastavku posete Novom Sadu, Đorđević je potom obišao i razgovarao sa zaposlenima u Regionalnom poštansko-logističkom centru Novi Sad, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar