U trendu

RGZ predstavio u SAD srpski model procene nepokretnosti

BEOGRAD – Model masovne procene vrednosti nepokretnosti, koji se razvija u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ), predstavljen je kao primer dobre prakse i inovativnog rešenja na 88. godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja procenitelja nepokretnosti održanoj u Bostonu, saopštio je RGZ.

Stručni konsultant za masovnu procenu u RGZ-u Rasel Timgan održao je prezentaciju pod nazivom „Implementacija masovne procene u Srbiji: Izazovi i kreativno prikupljanje podataka o nepokretnostima“, koja je, kako navodi RGZ u saopštenju, naišla na veliko interesovanje stručnjaka iz ove oblasti.

Na 90-minutnoj prezentaciji predstavljeni su različiti koncepti a učesnicima su predstavljeni pozitivan učinak modela masovne procene RGZ-a, kao i korišćenje podataka iz registara i servisa RGZ-a.

Nivo inovativnosti, kreativnosti i transparentnosti, koje je RGZ dostigao i rešio izazove masovne procene, privukao je najviše pažnje prisutnih na konferenciji.

Kako je saopštio RGZ, pojedini američki učesnici su priznali da ono što je nacionalni srpski sistem masovne procene postigao za manje od 7 godina, njihova lokalna uprava nije uspela da uspešno primeni za 50 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar