U trendu

Ringijer preuzima poslove u ist. Evropi od Aksel Špringer

BEOGRAD – Švajcarska kompanija Ringijer AG preuzeće tokom ove godine vlasnički udeo nemačkog Aksel Špringera SE (Axel Springer) u Srbiji, Mađarskoj, Estoniji, Litvaniji i Letoniji, dok će u Slovačkoj nemačka kompanija da zadrži manjinsko učešće u vlasništvu zajedničkih kompanija, potvrđeno je danas Tanjugu u Ringijeru.

U saopštenju Ringijera se objašnjava da je razlog to što ta kompanija širi svoje poslovne aktivnosti u Istočnoj Evropi, povećava broj digitalnih medija i tržišno učešće.

„Aksel Špringer u okviru strategije svog rasta na velikim tržištima se fokusira na digitalno poslovanje u medijima u Nemačkoj, SAD-u i Poljskoj, te će shodno tome kompanije Ringijer i Aksel Špringer u Poljskoj nepromenjeno nastaviti uspešni zajednički poduhvat“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će zahvaljujući preuzimanju vlasničkog udela u Srbiji, Mađarskoj, Estoniji, Letoniji i Litvaniji, Ringijer pojačati svoje postojeće poslovne aktivnosti u Rumuniji i Bugarskoj.

„Preuzimanje udela kompanije Aksel Špringer je važna prekretnica u razvoju naše kompanije. Ova transakcija je dokaz naše opredeljenosti za dugorično medijsko investiranje u Istočnoj Evropi. Pored toga, Srbija, Slovačka i Mađarska pružaju dobru osnovu za proširenje naše strategije digitalnih sportskih medija“, izjavio je generalni direktor Ringijera AG Mark Valder.

U saopštenju se navodi da dve kompanije neće obelodaniti kupoprodajnu cenu transakcije.

Ringijer i Aksel Špringer u Srbiji su vlasnici štampanog i digitalnog izdanaj Blica, te časopisa NIN, Žena, Puls i drugih izdanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.