U trendu

Rističević: Nisam zakupac na Krčedinskoj adi, to su druga dva pravna lica

Marijan Rističević, poslanik Narodne seljačke stranke, koja je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, izjavio je danas da nije zakupac državnog zemljišta na Krčedinskoj adi na kome su zbog visokog vodostaja Dunava danima bili zarobljeni goveda i konji.

„Radi se o dva pravna lica, ja nisam ovlašćen da govorim o njima. Ima još tu nekih stočara, neki imaju malu privatnu imovinu i u principu se oni svađaju između sebe. To sa mnom nema blage veze“, rekao je Rističević za televiziju Prva.

Stočar Milenko Plavšić danima je tražio pomoć da preveze svoje konje i goveda sa Krčedinske ade na kopno, tvrdeći da su za situaciju krivi Rističević i njegovi saradnici.

Rističević, sa druge strane, tvrdi da zemljište, koje je državno, nije u njegovom zakupu, kao i da je samo jednom bio na tom ostrvu.

„To je bilo pre dve godine kada sam kao predsednik (skupštinskog) Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu zajedno sa 15 članova odbora bio tamo“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, polovina zemljišta Krčedinske ade je šumsko kojim gazduju „Vojvodinašume“, a druga polovina su državni pašnjaci koji se izdaju u zakup.

Rističević je ocenio i da je stočar Plavšić „uzurpirao državno zemljište na Krčedinskoj adi“, jer se njegovo poljoprivredno gazdinstvo nalazi u Kovilju u Južnobačkom okrugu, a ostrvo je u Sremskom okrugu.

„Očekujem da se konačno oglasi Ministarstvo poljoprivrede i da kažu da li je ovo što ja tvrdim tačno ili ne i da li je gospodin (Plavšić), stoku sa svog imanja zakonito pokrenuo, premestio i uzurpirao drugi deo državnog zemljišta datog u zakup drugim pravnim licima“, naveo je Rističević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)