U trendu

Ros s Ljajićem o unapredjenju ekonomskih odnosa Srbije i SAD

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa sekretarom za trgovinu SAD Vilburom Rosom, sa kojim je razgovarao o unapredjenju ukupnih ekonomskih odnosa izmedju dve zemlje i mogućnostima za povećanje obima trgovinske razmene, kao i saradnji u oblasti turizma, saopšteno je iz Vlade.

Ros je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija u Srbiji i istakao da je naša zemlja interesantna destinacija za nove investicije iz SAD, navodi se u saopštenju i dodaje da je Ros posebno najavio dolazak kompanija iz takozvane Silicijumske doline u Srbiju koje nameravaju da ulažu u oblast IT i visokih tehnologija.

Ljajić je rekao da će posebno značajno za privlačenje investicija iz SAD u Srbiju biti potpisivanje bilateralnog Sporazuma o zaštiti i podsticanju investicija, čije je usaglašavanje u toku.

Ros je rekao i da je u smislu povećanja broja dolazaka turista iz SAD u Srbiju posebno značajno to što je Njujork tajms našu zemlju svrstao medju 20 najinteresantnijih destinacija u svetu.

Ljajić je rekao i da će Srbija nastaviti sa promotivnim aktivnostima sa ciljem dodatnog povećanja broja američkih turista, kojih je za prvih šest meseci za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Dvojica zvaničnika razgovarali su i o procesu pridruživanja Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji, kao i o temama iz oblasti informacione bezbednosti i e-trgovine.

Ros koji je juče doputovao u Srbiju jutros je razgovarao i s premijerkom Srbije Anom Brnabić o unapredjenju ekonomske saradnje SAD i Srbije, preneto je preko Tviter naloga američke ambasade u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.