U trendu

Rudnik dobija novi turistički kompleks i vizitorski centar

GORNJI MILANOVAC – Na planini Rudnik ove godine biće izgrađen novi turistički kompleks i vizitorski centar za šta će Ministars tvo turizma izdvojiti preko 20 miliona dinara, a početak prvih građevinskih radova očekuje se u aprilu.

Vizitorski centar će se prostirati na 530 kvadratnih metara na Jabučaru i imaće više namena, a u njemu će biti suvenirnica, podrum pića, sala za prezentacije…, prenosi RINA.

„Uz izgradnju novog otvorenog bazena i rekonstrukciju nekadašnjeg hotela ‘Neda’, planina Rudnik zaista će imati šta da ponudi turistima“, izjavio je Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije Gornjeg Milanovca.

Inače, taj projekat prva je grinfild investicija u opštini, a vizitorski centar ima za cilj i povećanje smeštajnih kapaciteta, jer je u planu da se u njegovom okviru izgradi pet apartmana sa četiri zvezdice.

„Planina Rudnik zaista ima izuzetan turistički potencijal. Čist vazduh, netaknuta priroda, raj su za posetice željne mira i tišine“, kazao je Ćalasan.

Dodao je da se razvojem turizma utiče na još veći razvoj Gornjeg Milanovca, kao i da je realizacija ovog projekta od izutene važnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.