U trendu

RŽD Internešnel: Pruga u finalnoj fazi, dva objekta završena

BEOGRAD – Ruska kompanija RŽD Internešnel saopštila je danas da je u aprilu ove godine, pola godine pre ugovorenih rokova, kompanija završila izgradnju dva najkrupnija objekta u Srbiji, vijadukta dugog tri kilometra i tunela Čortanovci, dok je izvođenje radova na izgradnji i modernizaciji pruge Stara Pazova – Novi Sad, dužine 40,4 km, gde kompanija radi od 2017. godine, u finalnoj fazi.

Pošto je danas spojen železnički kolosek u zoni Čortanovaca na deonici Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd – Budimpešta, iz kompanije navode da su do sada završeni i građevinski radovi na svim veštačkim objektima, da se privodi kraju postavljanje panela za zaštitu od buke, te da je položeno 85 odsto ukupnog obima gornjeg stroja koloseka a ovi radovi bi trebalo da budu završeni krajem 2021. godine.
RŽD Internešnl u saopštenju navodi i da se u okviru ugovora potpisanog u decembru prošle godine, nastavlja izgradnja kontaktne mreže za elektrifikaciju pruge, rekonstrukcija starih i izgradnja novih stanicnih i službenih zgrada i da radovi teku brže od ugovorenih rokova.
Nakon završetka izgradnje, pruga Stara Pazova – Novi Sad postaće prva brza pruga u Srbiji, gde će vozovi saobraćati brzinom do 200 km/sat.

„Tokom izgradnje smo koristili napredne ruske i medunarodne tehnologije, koje su omogućile ne samo da se radovi izvode sa najvišim nivoom kvaliteta, vec i da se ispoštuju rokovi, definisani ugovorom“, rekao je generalni direktor RŽD Internešnl Sergej Stoljarov.

Ruska kompanija „RŽD Internešnl“ je danas, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog direktora, predsednika uprave „Ruske železnice“ Olega Belozjorova, spojila je železnički kolosek u zoni Čortanovaca na deonici Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd – Budimpešta.

Svečana ceremonija polaganja poslednjeg šinskog polja gornjeg stroja koloseka, koji omogućava kontinuitet železnickog saobraćaja na ovoj deonici, održana na vijaduktu Čortanovci i da su joj prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandr Bocan-Harcenko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar