U trendu

S Makedonija pregovara s Bugarskom o uvozu struje

SKOPLJE – Ministar privrede Severne Makedonije Krešnik Bekteši izjavio je da će delegacija Severne Makedonije danas boraviti u Bugarskoj radi dogovora o potrebnim količinama i ceni električne energije, prenosi skopska „Večer“.

Bekteši je naglasio da potrebne količine struje nisu problem, ali će se pregovarati kako bi se ona obezbedila po najpovoljnijim cenama.

„Svi napori koje ulažemo usmereni su na to da imamo racionalne cene koje mogu da podnesu naše kompanije koje su na slobodnom tržištu“, rekao je Bekteši.

On je ponovio da će Elektroprivreda Severne Makedonije pokriti sve potrebe kupaca koje električnu energiju dobijaju po regilisanim cenama, kao i da se ta cena neće menjati do kraja godine.

Bekteši je rekao da premijer Dmitar Kovačevski razgovara sa svim kolegama iz okruženja, kako bi se postigao dogovor o potrebnim količinama gasa i električne energije za privredu.

On je nakon razgovora u Privrednoj komori Severme Makedonije sa kompanijama koje su najveći kupci električne energije rekao da privreda ima rok do utorka da formuliše svoje zahteve u pogledu količine električne energije.

Predstavnici deset velikih makedonskih preduzeća zatražili su da budu uključeni u donošenje mera u energetici koje će vlada osmisliti do 28. septembra, navodi „Večer“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar