S.Makedonija usmerava turizam na region

SKOPLJE – Oporavak turizma u Severnoj Makedoniji trebalo bi da bude uglavnom usmeren na region uspostavljanjem takozvanih „zelenih traka“ sa Srbijom, Crnom Gorom, Albanijom i takozvanim Kosovom i putovanjima bez PCR-a, izjavio je danas Ljupčo Janevski, direktor Agencija za promociju turizma.
Agencija za promociju turizma, takođe, je zatražila od Komisije za zarazne bolesti i ministra zdravlja da naprave posebne protokole koji će omogućiti da se skijališta u zemlji ponovo otvore, prenosi makedonska agencija MIA.

Prema direktoru Janevskom, treba stimulisati turističku industriju i uspostaviti održive oblike turizma koji će omogućiti zemlji da se uspostavi kao četvorosezonska destinacija. Treba ojačati promociju nacionalnih parkova, ruralnog, alternativnog i adrenalinskog turizma.

„Zbog pandemijske krize turizam se preoblikuje – postoji potreba za odredištima u blizini, a ljudi počinju da putuju u manjim grupama, obično užoj porodici. Ovu vrstu turizma treba promovisati potencijalnim posetiocima“, rekao je Janevski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.