U trendu

Sa Kinezima potpisan memorandum za autoput BG-ZR-NS

BEOGRAD – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je danas Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča) – Zrenjanin – Novi Sad, sa kineskom kompanijom Čajna Šandong Internešnal i najavila da će dokumentacija za taj autoput od 113 kilometara biti završena ove godine.

Mihajlović je u Vladi Srbije potpisala memorandum sa direktorom kompanije „Ćina Shanding International Economic and Tehnical Coorporation Group“ Džang Ćenćaom, a prisustvovala je ambasadorka Kine Čen Bo.

Dužina autoputa od petlje Borča do krajnje tačke na obilaznici oko Zrenjanina biće 58 kilometara, a od Zrenjanina do Novog Sada 45 km.

Procenjena vrednost izgadnje oba autoputa je oko 600 miliona evra.

Ovo je važan dan za vladu, istakla je Mihajlović i podsetila da se dosta pričalo o gradnji tog autoputa i da danas počinje realizacija tog projekta.

„Ove godine treba da bude spremna dokumentacija“, kazala je ministarka.

Reč je o izgadnji autoput u oblizku ćiriličnog slova P, koje će činiti već izgrađeni autoput Beograd – Novi Sad i deonice Borča – Zrenjanini i Zrenjanin – Novi Sad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.