U trendu

Šabac medju najboljim gradovima i opštinama regiona

Grad Šabac dobitnik je certifikata o povoljnom poslovnom okruženju, što je ovu lokalnu samoupravu svrstalo medju najbolje investicione destinacije u jugoistočnoj Evropi, saopštila je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Priznanje za unapredjenje rada lokalne administracije Šabac je primio na Četvrtom regionalnom BFC SEE kongresu u Podgorici, u organizaciji Ministarstva finansija Crne Gore i NALED-a, uz podršku GIZ Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju opštinskih usluga.

Pored Šapca, sertifikate je zaslužilo još 14 samouprava, po četiri iz Federacije BiH, Republike Srpske i Makedonije i dve iz Hrvatske medju kojima Skoplje, Bijeljina, Prijedor, Goražde, Jastrebarsko i druge.

Kako se navodi, ukupno je po BFC SEE standardu do danas sertifikovano 26 lokalnih samouprava koje pružaju kvalitetne usluge i povoljno poslovno okruženje za oko dva miliona ljudi i 105.000 preduzeća.

U Srbiji su ovu potvrdu kvaliteta već dobili Leskovac, Pančevo, Pirot, Ruma i Stara Pazova.

Na regionalnom kongresu koji je okupio brojne ministre, čelnike gradova i opština i privredne lidere ozvaničen je ulazak Crne Gore u Program sertifikacije opština po meri privrede u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar