U trendu

SAD zainteresovane za veću sarađu u energetici i IKT

BEOGRAD – Sjedinjene Američke Države grade dugoročna partnerstva sa kompanijama sa Zapadnog Balkana, rekao je danas u Beogradu zamenik pomoćnika ministra trgovine SAD za Evropu i Evroaziju Dejvid de Falko i naveo da ima jos prostora za unapređenje odnosa između njegove zemlje i regiona naročito u oblasti energetike i IKT tehnologije.

Ocenio je, na konferenciji posvećenoj unapređenju ekonomskih odnosa regiona sa SAD, da su sve zemlje regiona pune potencijala za dalju saradnju sa SAD.

„Svesni smo da razvoj i upotreba novih tehnologija ide ruku pod ruku sa razvojem našeg društva i demokratije. Želimo da pored privredne saradnje, doprinesemo da region postane i sigurno mesto za buduće generacije“, poručio je De Falko.

Privredna komora Srbije u partnerstvu sa Ambasadom SAD u Srbiji, Američkom privrednom komorom (AmC ham), uz podršku Komorskog investicionog foruma (KIF ZB6), organizovala je regionalnu konferenciju „Western Balkan Regional Commercial Conference and Busines s-to-Busines s Event“, posvećenu unapređnju ekonomskih odnosa regiona sa SAD.

Regionalna konferencija pružiće priliku predstavnicima šest privrednih komora Zapadnog Balkana, okupljenim na Investicionom forumu komora WB6, da predstave zajednički potencijal regiona.

Otpravnik poslova u ambasadi SAD u Beogradu Dzon Ginkel kazao je ovom prilikom da SAD gaje veliki optimizam kada je u pitanju razvoj regiona.

„Živimo u povezanom svetu i privrednici žele da koriste veze i svoj biznis obavljaju neometano“, poručio je on.

Ginkel je kazao da je cilj današnje konferencije, kao i saradnje SAD sa ZB, obezbeđivanje povoljnog poslovnog prostora za protok ljudi, roba i kapitala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.