U trendu

Sajam u Berlinu: TOS potpisala memorandum o saradnji sa zemljama regiona

BERLIN – Prvog dana sajma turizma „ITB“ u Berlinu, Turistička organizacija Srbije (TOS) potpisala je memorandum o saradnji sa turističkim organizacijama Crne Gore, Republike Srpske, Visit Sarajevo i Turističkim klasterom Hercegovine.

Kako navode, memorandum su potpisali Marija Labović, direktorka TOS-a Ana Tripković Marković, direktorka TOCG Miodrag Lončarević, direktor TORS Vesna Hasanović, Visit Sarajevo i Marija Vukoja Lastvić ispred Turističkog klistera Hercegovine.

„Saradnja između zemalja će obezbediti veću vidljivost i atraktivnost destinacija, njihovu bolju konkurentnost na tržištima Evrope i sveta, i pozicioniranje destinacija koje se moraju posetiti u regionu zemalja Zapadnog Balkana. Memorandumom o saradnji potvrđena je želja svih strana ka daljem jačanju međusobne saradnje u oblasti promocije i plasmana turističkih proizvoda sa sve tri destinacije, kao i zajednička promocija na ciljnim tržištima, a sve u skladu sa trendovima i potrebama turista“, navodi se u saopštenju TOS-a.

Kako kažu, prvi dan sajma u Berlinu štand TOS-a posetio je Luis Araujo, predsednik ETC-a i direktor Nacionalne turističke organizacije Portugala, Mirela Kumbaro Furki, Ministarka turizma i životne sredine Albanije, Sofija Lazaridou, direktorka turističke organizacije Grčke, Miodrag Lončarević, direktor turističke organizacije Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

„Pored zvaničnika štand je posetilo i 150 studenata iz Srbije, sa fakulteta iz oblasti turizma i hotelijerstva“, kažu iz TOS-a.

Na štandu TOS-a predstavljaju se i lokalne turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Kraljeva, Novog Pazara, Čačka, Zlatibora, Niša, Vrnjačke Banje, predstavnici turističke privrede, hotel Mona, Hyatt, hotel Borovi, A hoteli, kampiralište Lala Vineyard, turističke agencije Balkan Roads, KonTiki, Serbia Tour Operator, Victor tours, nacionalna avio kompanija ER Srbija i Dunavski centar za kompetenciju, koji će okupiti i predstavnike lokalnih turističkih organizacija Golubac, Majdanpek i Kladovo, podsećaju u saopštenju.

Kako je Tanjug ranije pisao, TOS učestvuje od 7. do 9. marta na jednom od najvećih međunarodnih poslovnih sajmova u turizmu „ITB“ u Berlinu, gde će se predstaviti sa novim brendom „Srbija. Doživi!“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar