U trendu

Sajam za mlade „Belgrade Youth Fair“ 20. i 21. aprila

BEOGRAD – Beogradski sajam za mlade „Belgrade Youth Fair“, koji ima za cilj da poveže mlade sa poslodavcima radi obezbeđivanja edukacije, prakse ili zaposlenja, biće održan deveti put 20. i 21 aprila u Cineplexx Ušću.

„U Srbiji će se 20. i 21. aprila održati deveti po redu Belgrade Youth Fair, najveći karijerni događaj za mlade u regionu. Ove godine će biti organizovan u hibridnom formatu – u Cineplexx Ušću i online. Mladi će i ove godine imati priliku da se povežu sa mnogobrojnim poslodavcima i tako sebi obezbede praksu ili zaposlenje, ali i steknu mnogobrojna znanja za koja će dobiti besplatan sertifikat. Program će trajati od 10 do 16 časova, a činiće ga sajamski i konferencijski deo“, navodi iz ove organizacije.

Ove godine će najveći karijerni događaj za mlade u regionu biti organizovan u hibridnom formatu – u Cineplexx Ušću ali i online, navodi se u saopštenju „Belgrade Youth Fair“.

Kako kažu, cilj manifestacije je povezivanje mladih sa poslodavcima, kompanijama i institucijama, kao i pružanje prilike da, u okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija, prošire svoja znanja iz različitih sfera.

Direktor projekta Miloš Čevizović kaže da ove godine sa sajmu očekuju veliki broj praksi i poslova, a samim tim i više šansi za pronalazak idealne karijere za mlade.

„Ove godine Youth Fair konferencijski deo, ali i sve dodatne aktivnosti, vraćamo da budu uživo i to na jednom od najpopularnijih mesta za mlade u Cineplexx Ušče, dok će sajam poslova i praksi kao prethodne tri godine biti u online formatu, kako bismo omogućili mladima iz cele Srbije da sa lakoćom mogu da učestvuju i pristupe mnogobrojnim programima praksi i zapošljavanja. Svi prisutni će moći da učestvuju na mnogobrojnim aktivnostima koje pripremamo za njih, ali i da direktno komuniciraju sa menadžerima za zapošljavanje najvećih kompanija“, poručio je Čevizović.

Sve učesnike koji posete događaj očekuju i simulacije razgovora za posao, profesionalno fotografisanje za CV i mnogobrojne mogućnosti za praksu ili posao kod najboljih poslodavaca u Srbiji, poručuju iz organizacije.

Kako kažu, neke od tema konferencijskog dela biće, CEO panel diskusija – Saveti generalnih direktora za mlade, kako tražiti posao i kako se pripremiti za intervju, karijerni put uspešnih ljudi, kako pronaći idealan posao, kao i marketing i hr trendovi, biznis, informacione tehnologije.

„Neki od poslodavaca koji očekuju sve učesnike su: Banca Intesa, Heineken, IKEA, PepsiCo, Nestle, Moravacem, JTI, Froneri, Erste, Nelt, PwC, otp banka, Milšped, SportVision, Broše“, navodi se u saopštenju.

Oni pozivaju studente, diplomce i sve ostale koji traže novi posao da se prijave za događaj i pošalju svoje radne biografije za praksu/posao putem sajta www.youthfair.rs/prijavi-se/.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.