U trendu

Sajmovi zaposljavanja i obrazovana u Beloj Crkvi, Boru, Pirotu

BELA CRKVA/BOR/PIROT – Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje narednih dana organizuju sajmove zapošljavanja u Beloj Crkvi i Boru dok će u Pirotu biti održan sajam obrazovanja i profesionalne orjentacije.
Sajmovi u Beloj Crkvi i Boru održaće se u četvrtak 12. maja, a u Pirotu u petak 13. maja.
Učešće na sajmu u Beloj Crkvi prijavilo je 13 poslodavaca koji su iskazali potrebe za zapošljavanjem 250 novih radnika raznih obrazovnih profila i stepena stručne spreme.
Reč je nekvalifikovanim radnicima, zatim radnicima u proizvodnji, šivačima, mehaničarima, bravarima, administrativnim radnicima, higijeničarima, diplomiranim ekonomistima, doktorima medicine, medicinskim sestrama, vaspitačima, inženjerima voćarstva i vinogradarstva.
Učešće na sajmu u Boru najavilo je oko 20 poslodavaca kojima je potrebno najmanje 150 radnika različitih zanimanja kao što su inženjeri rudarske, metalurške, mašinske, saobraćajne struke, elektrotehnike, zatim tehničara rudarske, mašinske, elektro i saobraćajne struke, mehaničara, bravara, vozača.
U Pirotu će na sajmu učenici završnih razreda osnovnih škola imati priliku da se upoznaju sa smerovima i obrazovnim profilima svih srednjih škola Pirotskog okruga.
Sajam je namenjen i učenicima koji ove godine završavaju srednje škole, a oni će informacije neophodne za upis moći da dobiju na štandovima fakulteta i visokoškolskih obrazovnih ustanova sa teritorije Pirota i Niša.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar