U trendu

Sajmovi zapošljavanja u martu u Kraljevu, Senti, Somboru, Leskovcu i Pirotu

BEOGRAD – Na sajmovima zapošljavanja koje organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) predstojećih dana u Senti, Somboru, Leskovcu i Pirotu biće ponuđeno ukupno oko 2.800 radnih mesta.

Sajam zapošljavanja u Kraljevu biće održan 29. marta, u Domu Vojske, i očekuje se učešće 30 poslodavaca sa teritorije Kraljeva, koji će ponuditi više od 1.500 radnih mesta za radnike različitih kvalifikacija i profila zanimanja.

U okviru manifestacije predviđena je i dodela odluka za stručnu praksu po aktuelnom javnom pozivu NSZ.

Sajam zapošljavanja u Senti, kako se navodi na sajtu NSZ biće održan 31. marta u sportskoj hali Senta, a preko 20 poslodavaca će ponuditi oko 200 radnih mesta.

U ponudi su pozicije za nezaposlene sa visokom i srednjom stručnom spremom, a veliki broj slobodnih poslova biće i za osobe bez kvalifikacije.

Kandidati sa visokom stručnom spremom moći će da konkurišu za poslove mašinskih inženjera, farmaceuta, ekonomista i menadžera, dok će nezaposleni sa srednjom stručnom spremom moći da konkurišu za pozicije prodavaca, agenata terenske prodaje, administrativnih radnika, knjigovođa, cnc operatera, bravara, električara, referenata nabavke i drugo.

Što se tiče nekvalifikovanih radnika, na sajtu navode da se traži veliki broj operatera u proizvodnji kablova, sezonskih radnika u obradi duvana, pomoćnih šivača, higijeničara i još mnogo drugih.

Sajam zapošljavanja u Leskovcu biće takođe održan 30. marta u sportskoj hali „Partizan“, a učešće je najavilo 30 poslodavaca iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i industrije građevinskog materijala, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, usluga osiguranja i trgovine.

Oni će ponuditi više od 450 radnih mesta, različitih profila zanimanja, među kojima su diplomirani ekonomisti, menadžeri, pravnici, inženjeri tehničkih struka, šivači, stolari, tapetari, kuvari, konobari, recepcioneri, monteri nameštaja, mašinski mehaničari, električari, operateri, magacioneri, pakeri, vozači, viljuškaristi, prodavci, kasiri, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji.

Sajam zapošljavanja u Pirotu najavljen je za 30. mart u sali „Gazela“, a 40 poslodavaca sa sve četiri opštine Pirotskog okruga, nezaposlenim sugrađanima će ponuditi više od 350 slobodnih radnih mesta.

Kako navode, najviše ponuda biće za radnike u tekstilnoj industriji (krojač, šivač, tehnolog tekstilne konfekcije), zatim mašinskoj industriji (bravari, zavarivači, mašinbravari, mašinski tehničari, mašinski inžinjeri), kao i u oblasti saobraćaja (vozači kamiona), ugostiteljstva (kuvari, konobari, pekari, poslastičari, prehrambeni tehničari).

Traže se i tapetari, stolari, trgovci, magacioneri, menadžeri prodaje, agenti osiguranja, izrađivači gornjih delova obuće, gerontodomaćice i mnogi drugi.

Poslednjeg dana marta biće održan Sajam zapošljavanja u Somboru u Sportskom centru „Soko“, a 30 poslodavaca će ponuditi preko 300 radnih mesta.

Kandidati sa visokom stručnom spremom moći će da konkurišu za radna mesta ektro i mašinskih inženjera, tehnologa, arhitekata, diplomiranih pravnika i inženjera bezbednosti.

Oni sa srednjom stručnom spremom, kako se navodi na sajtu NSZ moći će da konkurišu za poslove prodavca, kasira, aranžera, agenata terenske prodaje, administrativnih radnika, cnc operatera, otvpravnika vozila, bravara, električara, referenata nabavke, brodomontera, mehatroničara, konduktera, frizera.

Ponuda za nekvalifikovane radnike na somborskom sajmu biće takođe dobra, jer se i ovde traži veliki broj operatera u proizvodnji kablova, gumenih odlivaka, pomoćnih šivača, pomoćnih obućara, traktorista, stočarskih radnika, higijeničara i drugih.

Uz poslodavce, svoje štandove na sajmu će imati i Nacionalna služba za zapošljavanje, Grad Sombor, Centar za socijalni rad Sombor, Privredna komora Sombor, PIO Fond i RFZO.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar