U trendu

Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope ponovo u Srbiji

BEOGRAD – Srbija će nakon sedam godina, 1. i 2. oktobra ponovo biti domaćin Samita 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, regionalnog skupa poslovnih lidera i najviših političkih zvaničnika zemalja regiona, koji će se održati u Hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Centralna tema Samita100 bznis lidera 2018. biće digitalna transformacija i pitanje kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti „kvantni“ skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona, navodi se u saopštenju Samita 100.

Srpska asocijacija menadžera, jedan od inicijatora Samita 100, u saradnji sa Združenjem Menadžera Slovenije, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Atlas fondacijom iz Crne Gore, Alkaloidom iz Makedonije, BBI Bankom i ASA Holdingom iz Bosne i Hercegovine, okupiće ove godine u Beogradu više od 200 učesnika – vodećih privrednika regiona, predsednike vlada, ministre, visoke zvaničnike međunarodnih institucija, partnerskih organizacija i medija iz regiona.

Samit 100 biznis lidera je prvi i jedinstven skup ovakve vrste u regionu i zamišljen je kao platforma za privredno povezivanje i konkretan doprinos biznis lidera političkim naporima usmerenim na unapređenje ekonomske saradnje i konkurentnosti regiona.

Namera organizatora je da se na zajedničkom susretu biznis lidera i državnika, otvore perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Evrope, a time i povećanja kvaliteta života u regionu.

Samit 100 su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM), Udruženje menadžera Slovenije (ZM) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), da bi se kasnije pridružili i ostali biznis partneri iz regiona.

Prvi godišnji skup održan je u oktobru 2011. godine u Aranđelovcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.