Sanader: Dolazak Džon Dira će koristiti poljoprivrednicima

SREMSKA MITROVICA – Dolazak „Džon Dira“, američkog giganta za proizvodnju poljoprivrednih mašina i traktora, u Sremsku Mitrovicu potvrđuje da je ovaj grad zbog svoje pozicije, ali i svih auto-puteva koji će biti izgrađeni, odlična lokacija za izgradnju logističkih centara multinacionalnih kompanija, ocenio je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

On očekuje da bi i druge svetske kompanije u budućnosti mogle da slede primer „Džon Dira“.

Prvi čovek Sremske Mitrovice naglašava da je dolazak američke kompanije u taj grad dobra vest, pre svega, za poljoprivrednike.

“Naši poljoprivrednici će ovde imati na dohvat ruke jedan ovlašćeni servis i prodaju Džon Dira i verovatno mogućnost da sa njima ugovoraju proizvodnju, odnosno rade razmenu svojih poljoprivrednih proizvoda za moderne traktore, s obzirom na to da je našoj poljoprivredi neophodna modernizacija što se tiče mehanizacije”, kaže Sanader.

Distributivni centar biće izgrađen u industrijskoj zoni Sever u Sremskoj Mitrovici, na površini od dva hektara, a vrednost investicije procenjuje se na oko šest miliona evra.

Gradske vlasti očekuju da će ova američka kompanija u naredna dva do tri meseca predati dokumentaciju, nakon čega sledi izdavanje građevinske dozvole.

“Oni su isplatili zemljište, sada je na njima kada će sve krenuti. Očekujem da će u naredna tri do četiri meseca pripremiti svu dokumentaciju, naša Gradska urpava stoji im na raspolaganju za izdavanje građevinske dozvole, a poznato je da smo drugi u Srbiji po brzini izdavanja građevinskih dozvola, tako da će se ta procedura odvijati veoma brzo. Imaju svu infratsrukturu, rešene imovinsko-pravne odnose i uslove za početak posla”, kaže Sanader.

Grad je bio u obavezi da obezbedi svu infrastrukturu, gas, struju i slično, a „Džon Dir“ da izgradi pristupne saobraćajnice i da u roku od tri godine zemljište privede nameni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.