U trendu

Šansa: Sutra konkurs za više od 1.000 radnika u Srbiji

Lidl Srbija će sutra objaviti konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u 18 gradova, a u toj kompaniji je rečeno Tanjugu da će samo u Beogradu zaposliti više od 300 ljudi.

Lidl će početi da posluje tokom ove godine otvaranjem između 10 i 20 prodavnica i objavljivanjem konkursa započinje najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji.

U ostalim gradovima biće zaposleno po više od 40 radnika, rekla je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija Martina Petrović.

Lidl Srbija raspisuje konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Indiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu.

„Lidl kao poslodavac izuzetno ceni svoje radnike. Elektronska evridencija vremena nam omogućava da nakande zaposlenima (za prekovremeni rad) isplaćujemo i po principu – svaki minut se plaća“, naglasila je Petrović.

Ona je, takođe, rekla Tanjugu da zainteresovani kandidati mogu da se prijave na sajtu karijera.lidl.rs, kao i da je potrebno da imaju najmanje srednju stručnu spremu.

Prodavci u Lidlu imaće petodnevnu radnu nedelju i svi zaposleni će proći sveobuhvatnu plaćenu obuku.

„Posebno nam je važno da radnici budu motivisani da sa nama otvore prve Lidl prodvanice u Srbiji. Ove godine planiramo otvaranje između 10 i 20 prodavnica i naknadno ćemo saopštili tačan datum i lokacije“

Iskustvo u radu sa kupcima biće prednost na konkursu, ali ne i obavezujući uslov.

Petrović je objasnila da Lidl ima jedinstven model poslovanja odnosno da prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe.

„Ta vrsta organizacije rada nam omogućava da kroz uštede u procesima možemo da ulažemo u cene i da na kraju potrošačima ponudimo dobru cenu. Lidl je poznat u svetu po najbojem odnosu cene i kvalitetu i to je ono što potrošači u Srbiji mogu da očekuju“, poručila je Petrović.

Istakla je da je nemački Lidl savremeni diskontni lanac koji je poznati i po probranom asortimanu proizoda i jedinstvenom iskustvu kupovine.

U pitanju je brza kupovina, način izlaganja i obeležavanja robe, izgled prodavnice i slično.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.