U trendu

Saradnja Kine i zemalja CIE najbolja u istoriji

BEOGRAD – Saradnja Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope najbolja je u istoriji, rečeno je danas u Beogradu na otvaranju Samita ministara transporta Kine i 16 zemalja CIE i Trećeg foruma gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu saradnje Kine i 16 zemlja CIE.

Predstavnik Kine za zemlje CIE iz sekretarijata Pekinga Li Juđe je izrazio zadovoljstvo što učestvuje na skupu i češtitao domaćinu na uspešnoj organizaciji.

Naveo je da je postignut zajednički koncenzus i ostvareni konkretni rezultati u saradnji Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

“Odnos Kine i svih zemalja CIE je na nivou koji je u istoriji najbolji”, istakao je on.

Kako je naglasio, robna razmena Kine i sveta je prošle godine premašila svetski rekord, naglasio je Juđe i dodao da ima puno stranih firmi koje dolaze i investiraju u Kinu.

Zamenica gradonačelnika Pekinga Vang Hung je izrazila zadovoljstvo što učestvuje na skupu u Beogradu i istakla da Kina i zemlje centralne i istočne Evrope imaju tradicionalno prijateljstvo.

Navela je da je predsednik Kine Si Đinping posvetio veliku pažnju jačanju odnosa Kine sa zemljama CIE i dao jasne smernice kako da ojačaju saradnju u privredi, ali i drugim oblastima.

Istakla je da je formirana kompletna mreža saradnje Kine i drugih zemalja CIE i da su doneti konkretni planovi kako da se ta saradnja poboljša kako bi životni standard građana bio bolji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.