U trendu

Saradnja s NALED-om i Poštama Srbije u oblasti turizma

BEOGRAD – Srbija će dobiti Savet za razvoj i oporavak turizma, najavila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbiije Tatjana Matić tokom sastanka sa izvršnom direktorkom NALED-a Violetom Jovanović i izvršnim direktorom
JP Pošte Srbije Nebojšom Markovićem.

Na sastanku je bilo reči o projektima u oblasti turizma i elektronskog poslovanja, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarka Matić je rekla da će u fokusu budućeg Saveta za razvoj i oporavak turizma biti održivi razvoj, lokalne turističke agencije i trendovi u ovoj oblasti, sa akcentom na značaju turizma za celokupan ekonomski razvoj.

Na sastanku je bilo reči i o značaju primene Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, saopštilo je Ministarstvo.

Dodaje se da je ovom prilikom razmatrano rešenje za izdavanje kvalifikovanih elektronskih certifikata za potpis stranim državljanima i domaćim državljanima u inostranstvu koji nisu u prilici da dođu u Srbiju ili da koriste dostupne elektronske usluge.

„Budući da se trenutno u praksi vrši izdavanje certifikata stranim državljanima na osnovu pasoša ili lične karte, konstatovano je da je potrebno uvesti i nove modele na osnovu usvojenih izmena Zakona koji prropisuju uvođenje identifikacije na daljinu“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je ministarka Matić predložila da Ministarstvo, NALED, Eko mreža i Turistička organizacija Srbije pokrenu projekat Turističke galerije u filijalama Pošta Srbije koje bi imale izložbenu funkciju, ali i funkciju prodavnica, radionica, prostora za edukaciju i održavanje događaja i manifestacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.