U trendu

Savet za BDP: Razvijati građevinarstvo, pronaći nova tržišta za izvoz

BEOGRAD – Predsednica Vlade Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj su analizirani rezultati ostvareni u prethodnoj godini u svim oblastima važnim za stabilnost srpske ekonomije i održivi privredni rast.

Premijerka je ocenila da je detaljno sumiranje rezultata iz godine koja je za nama važno, kako bi se sagledalo trenutno stanje privrede i pravovremeno reagovalo, imajući u vidu nepovoljna ekonomska kretanja u svetu, saopšteno je iz Vlade.

Na sednici je rečeno da su u oblasti turizma, informacionih tehnologija i usluga u prethodnoj godini ostvareni dobri rezultati sa značajnim učešćem u bruto domaćem proizvodu, kao i da su mere preduzete u privlačenju direktnih stranih investicija podigle industrijski rast.

Kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji, istaknuto je da je neophodno preduzeti dodatne mere zaštite od prirodnih nepogoda, pre svega ojačati protivgradnu odbranu, a imajući u vidu sve češće sušne godine i prirodne nepogode kao posledicu izraženih klimatskih promena.

Kako je zaključeno, u predstojećem periodu neophodno je dodatno razvijati oblast građevinarstva, pre svega daljim privlačenjem stranih investicija, a poseban akcenat biće na pronalaženju novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar