U trendu

Sćneider Electric nastavlja da ulaže u srpsko tržiste

BEOGRAD – Kompanija Sćneider Electric je za 20 godina poslovanja u Srbiji doprinela lokalnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz široku mrežu partnera, podržavši više hiljada radnih mesta, a danas okuplja više od 100 lokalnih firmi, izjavila je direktorka te kompanije za Srbiju i Crnu Goru Ksenija Karić.

Kako je saopšteno, ona je to izjavila na predstavljanju rezultata te kompanije u 2021. godine i tom prilikom najavila planove za 2022. godinu, u kojoj kompanija slavi jubilej – 20 godina prisustva u Srbiji.

„Danas okupljamo više od 100 lokalnih firmi, a ponosni smo i na činjenicu da smo prošle godine našu mrežu licencnih partnera proširili za još dve ugledne kompanije – MINS i PEEM sinergy. One su prepoznate da imaju sav potreban kapacitet da preuzmu na sebe deo odgovornosti izrade i plasmana proizvoda“, rekla je Karić.

Istakla je da je kompanija fokusirana na softvere, pre svega rešenja koja doprinose energetskoj efikasnosti u upravljanju u objektima kao i za industrijske aplikacije, navedeno je u saopštenju kompanije.

Njihov osnovni cilj je, kao je navela, povećanje profitabilnosti, smanjenje rizika i veća održivost.

Karić je dodala da je prethodna godina bila uspešna za Sćneider, i da je potreba da se odgovori rastućim zahtevima tržišta rezultirala povećanjem prodajnog tima u Beogradu.

Dragoljub Damljanović, direktor Sćneider Electric Hub-a u Novom o Sadu, ukazao je na jedinstvenost Sćneiderovog Hub-a u kom na ADMS-u, najnaprednijem rešenju za distribuciju električne energije na svetu, radi više od 900 stručnjaka i najavio tri nova biznisa koja će se razvijati u Novom Sadu.

Kako je objasnio, pored AMDS i AGMS softvera koje razvijaju u Srbiji, razvijaće i GIS Geographic informatic system, koji predstavlja osnovni softver neophodan za uspešno upravljanje mrežom, zatim Microgrid, koji je deo elektroenergetskog sistema koji obuhvata proizvodnju električne energije, potrošnju i sisteme za skladištenje energije.

On se osvrnuo i na radove na renoviranju zgrade Novkabela u prvu karbon-neutralnu zgradu u Srbiji, istakavši da će pri rekonstrukciji biti primenjena najsavremenija Sćneider-ova rešenja koja postavljaju visoke stardarde održivosti i standarde maksimalne energetske efikasnosti.

„Očekujemo da radovi budu gotovi do kraja godine, što znači da bi se u novi prostor preselili na proleće naredne, 2023. godine“, rekao je Damljanović.

Predstavnici Sćneider Electric-a osvrnuli su se i na brojne društveno odgovorne aktivnosti koje je kompanija sprovela tokom prošle godine, sa posebnim fokusom na program stipendiranja i mentorstva najboljih studenata tehničkih fakulteta.

Do sada je u programu stipendiranja učestvovalo preko 700 studenata, a koliko je ovaj program prepoznat pokazuje i to da je 300 bivših stipendista zaposleno u Hub-u.

Saradnja sa tehničkim fakultetima ostvarena je i kroz studentsko takmičenje kao i kroz brojne edukacije i donacije opreme koje su realizovane u prethodnoj godini.

Poseban fokus stvaljen je i na edukaciju mlađih naraštaja kroz Fondaciju „Centar za mlade talente“ koji organizuje potpuno besplatnu obuku za osnovce i srednjoškolce iz matematike i programiranja.

Do sada je izvedeno više od 3.000 časova nastave, a programe je pohađalo blizu 4.000 polaznika.

Takođe, u saopštenju se navodi da je Sćneider značajno doprineo u borbi protiv pandemije, kroz donaciju opreme, ali i izdvajanjem novčanih sredstava, uglavnom u partnerstvu sa UNICEF-om.

Sa tom organizacijom Sćneider Electric Hub je pokrenuo program „Pravo na saznanje“, koji je fokusiran na stvaranje boljih uslova za rast i razvoj dece – od vrtića i škola, preko bolnica i porodilišta, pa sve do organizacija koje su posvećena deci sa posebnim potrebama i mnogim drugima.

Kompanija će, kako su naveli Karić i Damljanović, i ubuduće nastaviti da neguje dobre odnose sa lokalnom zajednicom, uz najavu da će nastaviti da pomaže domaću ekonomiju daljim proširenjem mreže partnera kao i uvođenjem novih softvera na kojima će raditi programeri Sćneider Electric Hub.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar