U trendu

Sćneider Electric pravi „CO2 neutralnu zgradu“ u Novom Sadu

NOVI SAD – Razvojni centar kompanije Sćneider Electric u Novom Sadu sledeće godine prelazi u novu poslovnu zgradu, koja se nalazi u nekadašnjem novosadskom industrijskom kompleksu Novkabel.

Ovaj objekat će postati jedna od najsavremenije tehnički i tehnološki opremljenih zgrada u Srbiji, ali i potpuno u skladu sa potrebama zaposlenih, navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da će objekat ispunjavati i najviše ekološke i energetske zahteve, što će mu obezbediti status „CO2 neutralne zgrade“.

U saopštenju kompanije navodi se da će kroz ovaj projekat, industrijska zona nekadašnjeg giganta, fabrike Novkabel, ponovo dobiti status centra razvoja novih tehnologija.

Sćneider Electric u Srbiji trenutno ima više od 1.000 zaposlenih, a novi prostor Razvojnog centra omogućiće dalji rast kompanije u našoj zemlji i zapošljavanje novih eksperata.

Ovo predstavlja početak razvoja ove nekadašnje industrijske zone u moderno sedište kompanija koje se bave energetskim i IT inženjeringom.

„Polazeći od rezultata svetskih istraživanja da su zaposleni u ‘zelenim zgradama’ zadovoljniji i produktivniji, a kvalitetno, komforno i ekološko okruženje postaje najpoželjnije mesto za rad, Razvojni centar Sćneider Electric nastavlja da ulaže u kvalitet uslova rada i života zaposlenih, kao i odgovorno poslovanje za dobrobit zajednice“, rekao je direktor Sćneider Electric razvojnog centra Dragoljub Damljanović.

Rekonstrukcija nekadašnje industrijske hale Užara zato neće biti samo formalno-tehnička prenamena 14.000 kvadratnih metara prostora.

Cilj je da se u vrednosti moderne kompanije osmišljeno utopi specifična atmosfera i istorijsko-ekonomski identitet ovog simbola Novog Sada.

U okviru ove „zelene zgrade“ Sćneider Elektric nalaziće se i moderan Data centar izgrađen po strogim bezbednosnim standardima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.