U trendu

Sekretarijat za privredu raspisao javni konkurs za podršku razvoja preduzetništv

BEOGRAD – Sekretarijat za privredu saopštio je danas da je raspisao javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda za 2023. godinu.

Gradski sekretar za privredu Nikola Kožović rekao je da je predmet javnog konkursa dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda. Opredeljena sredstva namenjena su za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa kroz uvođenje novih proizvodnih ili poboljšanje postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta“, rekao je Kožović.

Dodao je da Grad na ovaj način nastavlja da promoviše i podržava preduzetništvo i zapošljavanje u gradu.

Podsetio je da Sekretarijat za privredu već duži niz godina sprovodi ovu aktivnost kroz direktnu podršku mikro, malim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Javni konkurs biće otvoren do 13. aprila, a tekst konkursa sa prijavom i ostalim informacijama može se pronaći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.