U trendu

SES za ukidanje zakona o platama u javnom sektoru

BEOGRAD – Socijalno – ekonomski savet (SES) dao je danas pozitivno mišljenje za stavljanje van snage zakona o privremenom uređenju osnovnica za obračun i isplatu plata i drugih primanja kod korisnika javnih sredstava.

Kako su saopštili članovi SES-a na konferenciji za novinare, današnjoj sednici prisustvovao je i ministar finansija Sinisa Mali, koji je takođe prihvatio inicijativu SES-a, a ta mera će početi da se primenjuje od 1. januara 2020. godine.

Na konferenciji je rečeno da se taj zakon odnosi na 67.000 zaposlenih u javno komunalnim preduzećima i na oko 130.000 u javnom sektoru, to jest na ukupno oko 200.000 zaposlenih.

Članovi SES-a danas su doneli odluku da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđević ubuduće predsedava tim telom.

Do sada je predsednik SES-a bio predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić.

SES je dogovorio i dalji plan rada u narednom periodu.

Sednici SES-a prisustvovali su danas i potpredsednik Ekonomskog i socijalnog saveta Grčke Georgios Karanikas i predsedavajući Ekonomsko-socijalnom savetu Republike Srpske Dragutin Škrebić, kao i predstavnik Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković i predsednik UGS „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković.

Nakon konferencije za novinare članovi SES-a Srbije održaće i posebnu sednicu sa gostima iz Grčke i Republike Srpske, a predviđeno je da razgovaraju o kolektivnom pregovaranju, rešavanju problema migracija i strategiji društveno – ekonomskog razvoja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar