U trendu

Si Djinping poslao čestitku Prvom kineskom medjunarodnom sajmu robe široke potrošnje

Kineski predsednik Si Djinping poslao je čestitku Prvom kineskom medjunarodnom sajmu robe široke potrošnje u kojoj je naveo da ta manifestacija koristi oporavku rasta svetske ekonomije, objavila je Kineska medijska grupa.

On je istakao da je taj sajam i prilika da sve zemlje predstave svoju ponudu robe na kineskom tržištu i koristi Kini da svetu pruži više visokokvalitetnih proizvoda široke potrošnje.

Si Djinping je Predsednik je izrazio nadu da će gosti iz svih zemalja i ljudi iz svih društvenih slojeva produbiti razmenu i tražiti zajedničku saradnju kako bi se postigla veća korist za stanovnike svih zemalja.

„Kina je spremna da iskoristi prednosti luke slobodne trgovine Hainan u sveobuhvatnom produbljivanju reformi i eksperimentisanju sa najvišim nivoom politike otvorenosti, produbljivanju bilateralne, multilateralne i regionalne saradnje i radu sa svim stranama u stvaranju lepše budućnosti čovečanstva“, naveo je Si u čestitki.

Prvi kineski medjunarodni sajam robe široke potrošnje otvoren je juče u gradu Haikou u provinciji Hainan. Ukupna izložbena površina je 80.000 kvadratnih metara, a na njemu se našlo skoro 1.500 domaćih i stranih izlagača iz oko 70 zemalja i regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.